Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do naleśników jak znalazł.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 211
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 786
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 211
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 786
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.