Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do naleśników jak znalazł.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.