Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do naleśników jak znalazł.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1207
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 233
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4311
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1207
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 233
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4311
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.