Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus gruszkowy z cytryną

Mus gruszkowy z cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2495 Ocena: 17561

Dodano:

Odsłon: 1100

W zimie do naleśników jak znalazł.
Reklama
Reklama
Mus gruszkowy z cytryną

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń