Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do naleśników jak znalazł.
Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 238
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 238
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 113
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.