Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do naleśników jak znalazł.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do garnka, wycisnąć sok z cytryn, wlać wodę i gotować pod przykryciem przez godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby zmiksować, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez następne 45 minut stale mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, owinąć w koc do wystygnięcia.