Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy mus jabłkowo mleczny, który idealnie nadaje się jako nadzienie do naleśników, tortów oraz jako samodzielna zdrowa przekąska którą możemy zabrać do pracy lub szkoły i jeść łyżeczką prosto ze słoiczka. Taki mus nie jest zbyt słodki, jest to zdrowa alternatywa dla sklepowych przecierów.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku, zasypuję cukrem. Pozostawiam na około 2-3 godziny, by puściły sok. Następnie stawiam na średnim ogniu i doprowadzam do zagotowania, gotuję mieszając, aż jabłka zaczynają się rozpadać. Następnie gorące jabłka miksuję za pomocą blendera.
Do jabłkowego musu dodaję cynamon, mleko i ponownie blenduję do połączenia składników. Garnek ponownie stawiam na średnim ogniu i ciągle mieszając gotuję 10 minut.
Gorący mus przekładam do wyparzonych słoiczków za pomocą lejka do dżemów. Zamykam, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Ten mus świetnie również się sprawdzi jako nadzienie do kruchych babeczek, gofrów lub przełożenie do ciast.
Tak przygotowany mus jabłkowy to idealna słodka przekąska którą można zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na uczelnię.