Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy mus jabłkowo mleczny, który idealnie nadaje się jako nadzienie do naleśników, tortów oraz jako samodzielna zdrowa przekąska którą możemy zabrać do pracy lub szkoły i jeść łyżeczką prosto ze słoiczka. Taki mus nie jest zbyt słodki, jest to zdrowa alternatywa dla sklepowych przecierów.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku, zasypuję cukrem. Pozostawiam na około 2-3 godziny, by puściły sok. Następnie stawiam na średnim ogniu i doprowadzam do zagotowania, gotuję mieszając, aż jabłka zaczynają się rozpadać. Następnie gorące jabłka miksuję za pomocą blendera.
Do jabłkowego musu dodaję cynamon, mleko i ponownie blenduję do połączenia składników. Garnek ponownie stawiam na średnim ogniu i ciągle mieszając gotuję 10 minut.
Gorący mus przekładam do wyparzonych słoiczków za pomocą lejka do dżemów. Zamykam, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Ten mus świetnie również się sprawdzi jako nadzienie do kruchych babeczek, gofrów lub przełożenie do ciast.
Tak przygotowany mus jabłkowy to idealna słodka przekąska którą można zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na uczelnię.