Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy mus jabłkowo mleczny, który idealnie nadaje się jako nadzienie do naleśników, tortów oraz jako samodzielna zdrowa przekąska którą możemy zabrać do pracy lub szkoły i jeść łyżeczką prosto ze słoiczka. Taki mus nie jest zbyt słodki, jest to zdrowa alternatywa dla sklepowych przecierów.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku, zasypuję cukrem. Pozostawiam na około 2-3 godziny, by puściły sok. Następnie stawiam na średnim ogniu i doprowadzam do zagotowania, gotuję mieszając, aż jabłka zaczynają się rozpadać. Następnie gorące jabłka miksuję za pomocą blendera.
Do jabłkowego musu dodaję cynamon, mleko i ponownie blenduję do połączenia składników. Garnek ponownie stawiam na średnim ogniu i ciągle mieszając gotuję 10 minut.
Gorący mus przekładam do wyparzonych słoiczków za pomocą lejka do dżemów. Zamykam, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Ten mus świetnie również się sprawdzi jako nadzienie do kruchych babeczek, gofrów lub przełożenie do ciast.
Tak przygotowany mus jabłkowy to idealna słodka przekąska którą można zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na uczelnię.