Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 255
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 301
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 255
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 301
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka. Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ). Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści. Odstaw na 10-15 minut. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ). Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut. Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 158
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 110