Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 38
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 38
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka. Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ). Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści. Odstaw na 10-15 minut. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ). Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut. Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.