Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 40
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 267
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 497
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 275
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 40
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 267
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 497
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 275
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka. Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ). Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści. Odstaw na 10-15 minut. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ). Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut. Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.