Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 641
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 939
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 672
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 641
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 939
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 672
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka. Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ). Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści. Odstaw na 10-15 minut. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ). Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut. Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.