Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłek od sąsiadki było najpierw ciacho. Jabłek było jeszcze sporo więc zrobiłam mus. Wyszedł pyszny, będzie na zimę do naleśników.
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17009
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1059
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 649
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 101
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17009
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1059
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 649
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 101
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka. Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ). Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści. Odstaw na 10-15 minut. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ). Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut. Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.