Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 638
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 638
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)