Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)