Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 245
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 868
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 223
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 585
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 313
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 245
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 868
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 223
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 585
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 313
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)