Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15905
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 94
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 365
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 254
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 80
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 381
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15905
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 94
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 365
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 254
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 80
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 381
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)