Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynie w tym roku obrodziły! Mus na słono można używać do sosów i zup a na słodko do ciast i deserów.
blender
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 446
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21923
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 446
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21923
Składniki
Dynia o tej porze roku ma już gruba skórę wiec trzeba ją odciąć. Dałam ją do garnka, podlałam niewielką ilością wody i zaparowałam pod przykrywką, aż puści sok. Pogotowałam ją potem bez przykrycia, około 10 minut.
Na słono: na każdy litr musu 1 łyżka soli. Na słodko: tyle, aż ma być wyraźnie słodkie, cukier pełni rolę konserwantu. Gorącym musem zapełniłam słoiki i pasteryzowałam 10 minut. jeśli zimny to 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)