Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynie w tym roku obrodziły! Mus na słono można używać do sosów i zup a na słodko do ciast i deserów.
blender
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3288
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3288
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Składniki
Dynia o tej porze roku ma już gruba skórę wiec trzeba ją odciąć. Dałam ją do garnka, podlałam niewielką ilością wody i zaparowałam pod przykrywką, aż puści sok. Pogotowałam ją potem bez przykrycia, około 10 minut.
Na słono: na każdy litr musu 1 łyżka soli. Na słodko: tyle, aż ma być wyraźnie słodkie, cukier pełni rolę konserwantu. Gorącym musem zapełniłam słoiki i pasteryzowałam 10 minut. jeśli zimny to 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)