Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynie w tym roku obrodziły! Mus na słono można używać do sosów i zup a na słodko do ciast i deserów.
blender
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3197
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 88
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11003
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3197
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 88
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11003
Składniki
Dynia o tej porze roku ma już gruba skórę wiec trzeba ją odciąć. Dałam ją do garnka, podlałam niewielką ilością wody i zaparowałam pod przykrywką, aż puści sok. Pogotowałam ją potem bez przykrycia, około 10 minut.
Na słono: na każdy litr musu 1 łyżka soli. Na słodko: tyle, aż ma być wyraźnie słodkie, cukier pełni rolę konserwantu. Gorącym musem zapełniłam słoiki i pasteryzowałam 10 minut. jeśli zimny to 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)