Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynie w tym roku obrodziły! Mus na słono można używać do sosów i zup a na słodko do ciast i deserów.
blender
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 263
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 984
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 269
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 263
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 984
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 269
Składniki
Dynia o tej porze roku ma już gruba skórę wiec trzeba ją odciąć. Dałam ją do garnka, podlałam niewielką ilością wody i zaparowałam pod przykrywką, aż puści sok. Pogotowałam ją potem bez przykrycia, około 10 minut.
Na słono: na każdy litr musu 1 łyżka soli. Na słodko: tyle, aż ma być wyraźnie słodkie, cukier pełni rolę konserwantu. Gorącym musem zapełniłam słoiki i pasteryzowałam 10 minut. jeśli zimny to 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)