Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus robię co roku z papierówek tzw. spadów, są słodziutkie i idealnie nadają się na mus, który wykorzystuję do ciast, naleśników, kanapek, deserów itp.
Jabłka umyć, nie obierać, wydrążyć gniazda nasienne i wrzucić do garnka. Postawić na małym ogniu i dusić bez dolewania wody. Często mieszać, aby nie przywarły do dna garnka. Kiedy jabłka całkowicie się rozpadną, przełożyć masę na gęste sito i przetrzeć znowu do garnka. Spróbować i dodać tyle cukru ile uznamy za stosowne. Do musu, który robiłam już z bardzo dojrzałych jabłek nie dodawałam w ogóle cukru.
Po dodaniu cukru mus zagotować na małym ogniu przez ok.5 minut i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 minut i postawić słoiczki do góry dnem, aż całkowicie wystygną.
Po dodaniu cukru do rozgotowanych jabłek można również dodać do smaku cynamon i cukier waniliowy.
SMACZNEGO!
Przepis dnia
Najlepszy domowy ocet jabłkowy
Odsłon: 40678
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 135
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 93
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 194
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 42
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 135
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 93
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 194
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 42
Składniki
Jabłka umyć, nie obierać, wydrążyć gniazda nasienne i wrzucić do garnka. Postawić na małym ogniu i dusić bez dolewania wody. Często mieszać, aby nie przywarły do dna garnka. Kiedy jabłka całkowicie się rozpadną, przełożyć masę na gęste sito i przetrzeć znowu do garnka. Spróbować i dodać tyle cukru ile uznamy za stosowne. Do musu, który robiłam już z bardzo dojrzałych jabłek nie dodawałam w ogóle cukru. Po dodaniu cukru mus zagotować na małym ogniu przez ok.5 minut i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 minut i postawić słoiczki do góry dnem, aż całkowicie wystygną. Po dodaniu cukru do rozgotowanych jabłek można również dodać do smaku cynamon i cukier waniliowy. SMACZNEGO!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 265
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 582