Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus robię co roku z papierówek tzw. spadów, są słodziutkie i idealnie nadają się na mus, który wykorzystuję do ciast, naleśników, kanapek, deserów itp.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Jabłka umyć, nie obierać, wydrążyć gniazda nasienne i wrzucić do garnka. Postawić na małym ogniu i dusić bez dolewania wody. Często mieszać, aby nie przywarły do dna garnka. Kiedy jabłka całkowicie się rozpadną, przełożyć masę na gęste sito i przetrzeć znowu do garnka. Spróbować i dodać tyle cukru ile uznamy za stosowne. Do musu, który robiłam już z bardzo dojrzałych jabłek nie dodawałam w ogóle cukru. Po dodaniu cukru mus zagotować na małym ogniu przez ok.5 minut i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 minut i postawić słoiczki do góry dnem, aż całkowicie wystygną. Po dodaniu cukru do rozgotowanych jabłek można również dodać do smaku cynamon i cukier waniliowy. SMACZNEGO!