Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na wykorzystanie owoców z kompotu wigilijnego, zazwyczaj nie wiadomo co z nimi zrobić i je wyrzucamy a można je wykorzystać do ciast , deserów czy naleśników. Mus ma wspaniały smak i cudowny aromat.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18159
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 528
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7556
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8882
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18159
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 528
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7556
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8882
Składniki
Owoce z kompotu odsączamy na sicie, następnie usuwamy pestki jeśli są . Owoce blendujemy i przekładamy do garnka, dodajemy cukier do smaku i smażymy na małym ogniu około 15 minut.
Przekładamy do słoiczków i pasteryzuje my 15- 20 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodne miejsce.
Mus idealnie nadaje się do piernika lub innych ciast czy deserów.