Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek do naleśników, gofrów czy omletów na słodko. Po przygotowaniu można go przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce lub zapasteryzować i schować w spiżarni.
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 531
Dla zapracowanych polecam prosty , szybki i smaczny deserek, mało pracy dużo...
Odsłon: 148
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 97
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 531
Dla zapracowanych polecam prosty , szybki i smaczny deserek, mało pracy dużo...
Odsłon: 148
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 97
Składniki
Rabarbar obieramy, kroimy w kawałki o długości około 1 cm i przekładamy do garnka. Następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny, żeby rabarbar puścił sok.
Garnek z rabarbarem ustawiamy na kuchence i podgrzewamy na małej mocy palnika. Doprowadzamy go do wrzenia i dusimy pod przykryciem przez około godzinę (do miękkości). W razie potrzeby podlewamy rabarbar odrobiną wody. Od czasu do czasu mieszamy, żeby się nie przypalił.
Po godzinie blendujemy rabarbar na gładki krem. Gotowy mus z rabarbaru przekładamy do słoiczków. Jeśli planujemy go zużyć w ciągu kilku dni - możemy wstawić do go lodówki. Jeśli chcemy zachować jego smak na dłużej - słoiczki należy zapasteryzować.