Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom, do świąt Bożego Narodzenia pozostało niewiele czasu. To najlepsza pora, aby powoli rozpocząć świąteczne przygotowania. Jeśli przygotowałeś już ciasto na piernik dojrzewający, nastaw równie nalewkę bożonarodzeniową. Jest bardzo prosta i wyjątkowo smaczna.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mandarynki dokładnie umyj, sparz wrzątkiem i wysusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Nie obieraj ich!
Każdy owoc przekrój na pół i włóż do litrowego słoika. Umieść tam też wszystkie przyprawy. Zasyp cukrem i zalej miodem. Na koniec wlej wódkę.
Słoik zakręć bardzo dokładnie i odstaw w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Następnie likier przefiltruj i przelej do buteleczki najlepiej zakończonej korkiem.