Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom, do świąt Bożego Narodzenia pozostało niewiele czasu. To najlepsza pora, aby powoli rozpocząć świąteczne przygotowania. Jeśli przygotowałeś już ciasto na piernik dojrzewający, nastaw równie nalewkę bożonarodzeniową. Jest bardzo prosta i wyjątkowo smaczna.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 318
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 318
Składniki
Mandarynki dokładnie umyj, sparz wrzątkiem i wysusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Nie obieraj ich!
Każdy owoc przekrój na pół i włóż do litrowego słoika. Umieść tam też wszystkie przyprawy. Zasyp cukrem i zalej miodem. Na koniec wlej wódkę.
Słoik zakręć bardzo dokładnie i odstaw w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Następnie likier przefiltruj i przelej do buteleczki najlepiej zakończonej korkiem.