Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom, do świąt Bożego Narodzenia pozostało niewiele czasu. To najlepsza pora, aby powoli rozpocząć świąteczne przygotowania. Jeśli przygotowałeś już ciasto na piernik dojrzewający, nastaw równie nalewkę bożonarodzeniową. Jest bardzo prosta i wyjątkowo smaczna.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3124
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 370
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3124
Składniki
Mandarynki dokładnie umyj, sparz wrzątkiem i wysusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Nie obieraj ich!
Każdy owoc przekrój na pół i włóż do litrowego słoika. Umieść tam też wszystkie przyprawy. Zasyp cukrem i zalej miodem. Na koniec wlej wódkę.
Słoik zakręć bardzo dokładnie i odstaw w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Następnie likier przefiltruj i przelej do buteleczki najlepiej zakończonej korkiem.