Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na nalewkę wiśniową na wódce a nie na spirytusie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Wiśnie dokładnie opłukałem na sicie, oderwałem ogonki ( można tylko przyciąć ). Owoce pozakłuwałem ze wszystkich stron małym widelcem. Wrzuciłem je do zamykanej butelki z szeroką szyjką. Wsypałem cukier, całość zalałem wódką. Butelkę szczelnie zamknąłem. Odstawiłem na miesiąc ( najkrócej ), najlepiej w zimne, ciemne miejsce, np. do piwnicy. W tym czasie kilka razy delikatnie potrząsałem butelką. Najlepiej bezpośrednio przed spożyciem potrzebną ilość gotowej nalewki przelać do ozdobnej karafki lub butelki.