Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki diabelskie są przeznaczone dla osób o mocnych kubkach smakowych! Taka ilość chili wypali ci gardło. Ale delikatnie słodka nuta cebuli i cukru złagodzi tę ostrość. Z powodzeniem możesz też modyfikować pikantność dania, zwiększając lub zmniejszając ilość chili lub stosować zamiennie ze słodką papryką. Taki dodatek świetnie pasuje do mięs, w szczególności grillowanych. Prawdziwa moc smaku rozwija się po 24 godzinach, ale pamiętaj, że im dłużej ogórki będą marynować się w chili, tym będą ostrzejsze!
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 264
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 264
Składniki
Ogórek pokrój w plasterki i wymieszaj z solą. Przełóż plasterki na sitko i trzymaj przez 10-15 minut, aż nadmiar wody odcieknie.
Cebulę pokrój w cienkie piórka i przenieś je do miski. Dodaj oba rodzaje olejów, ocet oraz wszystkie przyprawy i sezam. Mieszanką zalej ogórki i całość wymieszaj.
Ogórki diabelskie przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny albo co najmniej na całą noc.
Podawaj jako dodatek do mięs lub sałatek.