Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki diabelskie są przeznaczone dla osób o mocnych kubkach smakowych! Taka ilość chili wypali ci gardło. Ale delikatnie słodka nuta cebuli i cukru złagodzi tę ostrość. Z powodzeniem możesz też modyfikować pikantność dania, zwiększając lub zmniejszając ilość chili lub stosować zamiennie ze słodką papryką. Taki dodatek świetnie pasuje do mięs, w szczególności grillowanych. Prawdziwa moc smaku rozwija się po 24 godzinach, ale pamiętaj, że im dłużej ogórki będą marynować się w chili, tym będą ostrzejsze!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Składniki
Ogórek pokrój w plasterki i wymieszaj z solą. Przełóż plasterki na sitko i trzymaj przez 10-15 minut, aż nadmiar wody odcieknie.
Cebulę pokrój w cienkie piórka i przenieś je do miski. Dodaj oba rodzaje olejów, ocet oraz wszystkie przyprawy i sezam. Mieszanką zalej ogórki i całość wymieszaj.
Ogórki diabelskie przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny albo co najmniej na całą noc.
Podawaj jako dodatek do mięs lub sałatek.