Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wielu przepisów na dodatek do obiadu lub do kanapek z wędliną.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plastry, włożyć do słoików. Zalewę mieszamy, gotujemy aż zacznie wrzeć. Przecedzamy i wlewamy do słoików , w których są już gęsto poukładane ogórki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 7 min od zagotowania.
Proszę pamiętać aby do rondla, w którym poustawiane są słoiki z ciepłą zawartością przetworów dodać ciepłej wody do wysokości 3/4 słoików.