Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wielu przepisów na dodatek do obiadu lub do kanapek z wędliną.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plastry, włożyć do słoików. Zalewę mieszamy, gotujemy aż zacznie wrzeć. Przecedzamy i wlewamy do słoików , w których są już gęsto poukładane ogórki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 7 min od zagotowania.
Proszę pamiętać aby do rondla, w którym poustawiane są słoiki z ciepłą zawartością przetworów dodać ciepłej wody do wysokości 3/4 słoików.