Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerośnięte ogórki doskonale nadają się na ogórki kanapkowe, można je jeść jak sama nazwa wskazuje, na kanapce, jak również jako przystawka.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 182
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 165
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 198
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 182
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 165
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 198
Składniki
Ogórki pokroić w plastry (4-5) po długości. Wodę, cukier, sól, ocet i kurkumę - zagotować. Ogórki włożyć do słoików, do każdego słoika włożyć liść laurowy, 5 ziarenek pieprzu i 5 ziarenek ziela angielskiego. Tak przygotowany słoik zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut. Zalewy wystarcza na 5 półlitrowych słoików.