Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerośnięte ogórki doskonale nadają się na ogórki kanapkowe, można je jeść jak sama nazwa wskazuje, na kanapce, jak również jako przystawka.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39405
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9265
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39405
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9265
Składniki
Ogórki pokroić w plastry (4-5) po długości. Wodę, cukier, sól, ocet i kurkumę - zagotować. Ogórki włożyć do słoików, do każdego słoika włożyć liść laurowy, 5 ziarenek pieprzu i 5 ziarenek ziela angielskiego. Tak przygotowany słoik zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut. Zalewy wystarcza na 5 półlitrowych słoików.