Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerośnięte ogórki doskonale nadają się na ogórki kanapkowe, można je jeść jak sama nazwa wskazuje, na kanapce, jak również jako przystawka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8687
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7285
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327971
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8687
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7285
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327971
Składniki
Ogórki pokroić w plastry (4-5) po długości. Wodę, cukier, sól, ocet i kurkumę - zagotować. Ogórki włożyć do słoików, do każdego słoika włożyć liść laurowy, 5 ziarenek pieprzu i 5 ziarenek ziela angielskiego. Tak przygotowany słoik zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut. Zalewy wystarcza na 5 półlitrowych słoików.