Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale równie dobrze sprawdzi się stołowa czy sarepska.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1395
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12248
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1395
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12248
Składniki
Przepis jest na 1 litr wody - w przypadku innych ilości łatwo go podzielić/pomnożyć.
Umyte ogórki w skórce kroję wzdłuż na plasterki. Do słoika wrzucam ziele angielskie, listek laurowy, baldachim kopru (nieduży), plasterek cebuli - a na końcu układam ogórki.
Wodę z cukrem, octem, musztardą i solą zagotowuję a następnie zalewam słoiki. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody. Studzę do góry dnem. Gotowe :)