Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale równie dobrze sprawdzi się stołowa czy sarepska.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 270
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 377
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 475
Polecam.
Odsłon: 828
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 270
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 377
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 475
Polecam.
Odsłon: 828
Składniki
Przepis jest na 1 litr wody - w przypadku innych ilości łatwo go podzielić/pomnożyć.
Umyte ogórki w skórce kroję wzdłuż na plasterki. Do słoika wrzucam ziele angielskie, listek laurowy, baldachim kopru (nieduży), plasterek cebuli - a na końcu układam ogórki.
Wodę z cukrem, octem, musztardą i solą zagotowuję a następnie zalewam słoiki. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody. Studzę do góry dnem. Gotowe :)