Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale równie dobrze sprawdzi się stołowa czy sarepska.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
Przepis jest na 1 litr wody - w przypadku innych ilości łatwo go podzielić/pomnożyć.
Umyte ogórki w skórce kroję wzdłuż na plasterki. Do słoika wrzucam ziele angielskie, listek laurowy, baldachim kopru (nieduży), plasterek cebuli - a na końcu układam ogórki.
Wodę z cukrem, octem, musztardą i solą zagotowuję a następnie zalewam słoiki. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody. Studzę do góry dnem. Gotowe :)