Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ogóreczki, z podanych proporcji wychodzi ok 6-8 słoików zależny jakie mamy.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 321
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2675
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 321
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2675
Składniki
ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w plasterki, ciasno układamy "na stojąco" w słoikach.
Wodę z cukrem i wszystkimi przyprawami zagotowujemy. Kiedy woda się zagotuje wlewamy ocet, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Wyłączamy gaz i pozostawiamy na kolejne 5-10 minut zalewę pod przykryciem.
Zalewę przecedzamy i zalewamy ogórki.
Szczelnie zamykamy słoiki, i wkładamy do garnka na dnie którego rozkładamy ściereczkę. Słoiki zalewamy wodą do 2/3 ich wysokości. Pasteryzujemy ok 5 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiki ostrożnie wyjmujemy z garnka; układamy do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.