Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest ze mną od lat :) Najlepsze, intensywne w smaku i aromatyczne ogórki według przepisu mojej mamy. Taki smak pamiętam z dzieciństwa :) Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Idealny dodatek do drugiego dania, zupy ogórkowej, na kanapki czy do sałatek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2423
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3389
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1453
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2423
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3389
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1453
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód każdego słoja dać przyprawy. Ogórki umyć i osuszyć. Ułożyć dość ciasno w słoikach. Zalewę zagotować. Gorącą zalewę wlać do słoików, pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki natychmiast zakręcać.
Rady: Nakrętki oraz brzegi słoika muszą być całkowicie suche przed zakręceniem. Dla pewności należy wytrzeć je suchą szmatką.