Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest ze mną od lat :) Najlepsze, intensywne w smaku i aromatyczne ogórki według przepisu mojej mamy. Taki smak pamiętam z dzieciństwa :) Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Idealny dodatek do drugiego dania, zupy ogórkowej, na kanapki czy do sałatek.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1551
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 306
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3301
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 729
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1551
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 306
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3301
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 729
Składniki
Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód każdego słoja dać przyprawy. Ogórki umyć i osuszyć. Ułożyć dość ciasno w słoikach. Zalewę zagotować. Gorącą zalewę wlać do słoików, pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki natychmiast zakręcać.
Rady: Nakrętki oraz brzegi słoika muszą być całkowicie suche przed zakręceniem. Dla pewności należy wytrzeć je suchą szmatką.