Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest ze mną od lat :) Najlepsze, intensywne w smaku i aromatyczne ogórki według przepisu mojej mamy. Taki smak pamiętam z dzieciństwa :) Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Idealny dodatek do drugiego dania, zupy ogórkowej, na kanapki czy do sałatek.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 607
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 670
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 33
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 607
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 670
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 33
Składniki
Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć. Na spód każdego słoja dać przyprawy. Ogórki umyć i osuszyć. Ułożyć dość ciasno w słoikach. Zalewę zagotować. Gorącą zalewę wlać do słoików, pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki natychmiast zakręcać.
Rady: Nakrętki oraz brzegi słoika muszą być całkowicie suche przed zakręceniem. Dla pewności należy wytrzeć je suchą szmatką.