Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki lekko pod kiszone, kiszone 48 godzin. Są to ogórki dla osób lubiących tylko troszkę pod kiszone ogórki, które nie zdążyły wchłonąć dużo soli, tak zwane małosolne.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Ogórki myjemy w zimnej bieżącej wodzie. ucinamy końcówki.
Garnek kamienny parzymy w gorącej wodzie. Ogórki moczymy 2-3 godziny w zimnej wodzie. Na dno garnka układamy warstwę kopru, 2-3 ząbki czosnku z łuskami, czosnku nie obieramy, kroimy nawet łodygę. Chrzan obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Dodajemy chrzan na dno garnka.
Układamy warstwę ogórków i tak układamy warstwy do wyczerpania się ogórków.
Zalewamy solanką do zakrycia ogórków. Ilość soli morskiej na 1 litr wody to 1 łyżka stołowa. Tak zalane ogórki w kamiennym garnku przykrywamy talerzem i ustawiamy garnek w temperaturze pokojowej 22-24 stopnie Celsjusza.
Po okresie 48 godzin możemy je konsumować. Możemy po 48 godzinach wstawić garnek z ogórkami do lodówki. Smacznego!!!