Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki lekko pod kiszone, kiszone 48 godzin. Są to ogórki dla osób lubiących tylko troszkę pod kiszone ogórki, które nie zdążyły wchłonąć dużo soli, tak zwane małosolne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8069
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8069
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 540
Składniki
Ogórki myjemy w zimnej bieżącej wodzie. ucinamy końcówki.
Garnek kamienny parzymy w gorącej wodzie. Ogórki moczymy 2-3 godziny w zimnej wodzie. Na dno garnka układamy warstwę kopru, 2-3 ząbki czosnku z łuskami, czosnku nie obieramy, kroimy nawet łodygę. Chrzan obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Dodajemy chrzan na dno garnka.
Układamy warstwę ogórków i tak układamy warstwy do wyczerpania się ogórków.
Zalewamy solanką do zakrycia ogórków. Ilość soli morskiej na 1 litr wody to 1 łyżka stołowa. Tak zalane ogórki w kamiennym garnku przykrywamy talerzem i ustawiamy garnek w temperaturze pokojowej 22-24 stopnie Celsjusza.
Po okresie 48 godzin możemy je konsumować. Możemy po 48 godzinach wstawić garnek z ogórkami do lodówki. Smacznego!!!