Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoju 5 litrowym na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W pojemniku rozpuszczamy sól w zimnej wodzie (kranówce), próbujemy smak i zalewamy ogórki. Zamykamy słój i wynosimy do piwnicy. Co miesiąc możemy sprawdzić proces kiszenia. Ogórki są bardzo smaczne i twarde, są takie aż do czerwca. Smacznego!!!