Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Składniki
Ogórki ułożyłam ściśle w słoju, pomiędzy nie powtykałam strąki chili, koper i przekrojone ząbki czosnku. Zalałam solanka- używam wody filtrowanej i takiej soli jaką mam pod ręką. Po 5 dniach będą smakowite. Jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco to przekładam je do litrowych słojów zalewam i pasteryzuje. 15- 20 minut od zagotowania- uwaga zawartości powinno być najwyżej 3/4, kiszona zalewa lubi "wychodzić". Smacznego :)