Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Składniki
Ogórki ułożyłam ściśle w słoju, pomiędzy nie powtykałam strąki chili, koper i przekrojone ząbki czosnku. Zalałam solanka- używam wody filtrowanej i takiej soli jaką mam pod ręką. Po 5 dniach będą smakowite. Jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco to przekładam je do litrowych słojów zalewam i pasteryzuje. 15- 20 minut od zagotowania- uwaga zawartości powinno być najwyżej 3/4, kiszona zalewa lubi "wychodzić". Smacznego :)