Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 86
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 101
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40759
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 86
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 101
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40759
Składniki
Ogórki ułożyłam ściśle w słoju, pomiędzy nie powtykałam strąki chili, koper i przekrojone ząbki czosnku. Zalałam solanka- używam wody filtrowanej i takiej soli jaką mam pod ręką. Po 5 dniach będą smakowite. Jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco to przekładam je do litrowych słojów zalewam i pasteryzuje. 15- 20 minut od zagotowania- uwaga zawartości powinno być najwyżej 3/4, kiszona zalewa lubi "wychodzić". Smacznego :)