Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki kiszone z chili

Ogórki kiszone z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 866 Ocena: 17717

Dodano:

Odsłon: 2551

Dla ostrości!
Reklama
Reklama
Ogórki kiszone z chili

Przygotowanie

  1. Ogórki ułożyłam ściśle w słoju, pomiędzy nie powtykałam strąki chili, koper i przekrojone ząbki czosnku. Zalałam solanka- używam wody filtrowanej i takiej soli jaką mam pod ręką. Po 5 dniach będą smakowite.
    Jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco to przekładam je do litrowych słojów zalewam i pasteryzuje. 15- 20 minut od zagotowania- uwaga zawartości powinno być najwyżej 3/4, kiszona zalewa lubi "wychodzić".
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 3 dni temu Świetne ogóreczki,właśnie zrobiłam parę słoików:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 3 dni temu Pięknie się prezentują i z pewnością równie dobrze smakują:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Super ogóreczki z odrobiną ostrości. Też zawsze do części słoików dodaję trochę "żyletek" ;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń