Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie przetwory chętnie zjedzą dzieci i dorośli. Można używać do obiadu i na kanapki. Oczywiście nie namawiam do przerobienia w ten sposób 2-3 kg warzyw. Można tylko w ten sposób ubarwić i uatrakcyjnić przetwory. Przetwory na wesoło :)
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 34103
Pyszne kruche ciasto z mrożonymi owocami zapraszam po przepis
Odsłon: 38
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 113
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 34103
Pyszne kruche ciasto z mrożonymi owocami zapraszam po przepis
Odsłon: 38
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 113
Składniki
Ogórki płuczemy i odstawiamy do osuszenia, potem kroimy w paski grubości ok. 1 cm. Foremką wycinamy kwiatki z otworem po środku. Marchewki obieramy i kroimy w paski, takiej samej grubości jak ogórki. Foremką wycinamy dziurki dopasowane do otworów w ogórkach. W każdy plaster ogórka wkładamy kawałek marchewki. Do wyparzonych słoików wkładamy koper, plasterki czosnki i kilka ziarenek pieprzu. Pionowo układamy ogórkowo-marchewkowe kwiatki. Zalewa. Do szybkiego spożycia dodajemy cukier i zalewamy letnią zalewą. Na zimę, bez cukru i zalewamy gorącą zalewą.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 117
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 98