Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na pyszne ogóreczki :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 171
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 171
Składniki
W większym garnku zagotowujemy zalewę z wody, octu, soli, cukru, pieprzu, ziela angielskiego i listka laurowego. Następnie do każdego umytego i wyparzonego słoika wrzucamy gorczycę, koper, czosnek i parę plasterków marchewki.Ogórki układamy w słojach i napełniamy je zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min. Rada: Jeśli zwiększymy ilość cukru w zalewie do 4 łyżek to otrzymamy wówczas zalewę słodko-kwaśną. Takie ogóreczki również smakują wybornie.