Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych. U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele:) Ale żeby się "nie przejadły" robię je w wielu wersjach: jedną partię bardziej słodkich, kolejną bardziej słonych a jeszcze inną z większą ilością octu albo z dodatkiem papryczki chili. Dziś proponuję wersję łagodną z dużą ilością dodatków:)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 55
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 55
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru,plastry marchwi i cebuli, czosnek pokrojony w plastry, pokrojony korzeń chrzanu /w plastry lub drobniej/, pokruszony liść laurowy, wsypujemy ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Następnie układamy ogórki - dość ciasno ale nie gniotąc ich.Zalewamy zalewą i pasteryzujemy 7-10 min. Odstawiamy do góry dnem.