Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych. U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele:) Ale żeby się "nie przejadły" robię je w wielu wersjach: jedną partię bardziej słodkich, kolejną bardziej słonych a jeszcze inną z większą ilością octu albo z dodatkiem papryczki chili. Dziś proponuję wersję łagodną z dużą ilością dodatków:)
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 136
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25541
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 136
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25541
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru,plastry marchwi i cebuli, czosnek pokrojony w plastry, pokrojony korzeń chrzanu /w plastry lub drobniej/, pokruszony liść laurowy, wsypujemy ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Następnie układamy ogórki - dość ciasno ale nie gniotąc ich.Zalewamy zalewą i pasteryzujemy 7-10 min. Odstawiamy do góry dnem.