Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków konserwowych. U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele:) Ale żeby się "nie przejadły" robię je w wielu wersjach: jedną partię bardziej słodkich, kolejną bardziej słonych a jeszcze inną z większą ilością octu albo z dodatkiem papryczki chili. Dziś proponuję wersję łagodną z dużą ilością dodatków:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1289
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13866
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1289
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13866
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru,plastry marchwi i cebuli, czosnek pokrojony w plastry, pokrojony korzeń chrzanu /w plastry lub drobniej/, pokruszony liść laurowy, wsypujemy ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Następnie układamy ogórki - dość ciasno ale nie gniotąc ich.Zalewamy zalewą i pasteryzujemy 7-10 min. Odstawiamy do góry dnem.