Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pośród moich zapasów na zimę nie może zabraknąć ogórków konserwowych, które moja rodzinka uwielbia. Dla nich to właśnie staram się aby w mojej spiżarni było to co lubią między innymi te oto ogórki konserwowe pyszne i kruche.
słoiki, garnek, ścierka, nóż,
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6992
Polecam.
Odsłon: 139
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5329
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2510
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6992
Polecam.
Odsłon: 139
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5329
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2510
Składniki
szklanka u mnie o poj. 250 ml, słoiki litrowe, Składniki zalewy oprócz octu zagotować, gotować około 10 minut , po zagotowaniu wystudzić. Do wystudzonej zalewy wlać ocet i wymieszać. Do wyparzonych czystych słoików wkładać po kawałku chrzanu, obrane przekrojone na połówki ząbki czosnku, parę plasterków marchewki , gorczycę oraz koper. Następnie wkładać umyte ogórki , układać ciasno jeden obok drugiego. Słoiki z ogórkami zalać wystudzoną zalewą tak by ogórki były zakryte. Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować. Pasteryzować około 8 - 10 minut . od momentu zagotowania. Po wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem. Smacznego.
Ogórki gotowe.