Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pośród moich zapasów na zimę nie może zabraknąć ogórków konserwowych, które moja rodzinka uwielbia. Dla nich to właśnie staram się aby w mojej spiżarni było to co lubią między innymi te oto ogórki konserwowe pyszne i kruche.
słoiki, garnek, ścierka, nóż,
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7727
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7727
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 175
Składniki
szklanka u mnie o poj. 250 ml, słoiki litrowe, Składniki zalewy oprócz octu zagotować, gotować około 10 minut , po zagotowaniu wystudzić. Do wystudzonej zalewy wlać ocet i wymieszać. Do wyparzonych czystych słoików wkładać po kawałku chrzanu, obrane przekrojone na połówki ząbki czosnku, parę plasterków marchewki , gorczycę oraz koper. Następnie wkładać umyte ogórki , układać ciasno jeden obok drugiego. Słoiki z ogórkami zalać wystudzoną zalewą tak by ogórki były zakryte. Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować. Pasteryzować około 8 - 10 minut . od momentu zagotowania. Po wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem. Smacznego.
Ogórki gotowe.