Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany, popularny dodatek do obiadów, kanapek, fast foodów itd. Najprostszy z najprostszych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Składniki
Ogórki myję i zostawiam na 1-2 godziny w wodzie (nie są wtedy puste w środku). Do słoika wrzucam kilka ziaren ziela angielskiego, ząbek czosnku, liść laurowy, koper, liść czarnej porzeczki i trochę gorczycy. Jeśli mam to dodaję kawałek marchewki lub krążek cebuli.
Słoiki są wyparzone lub prosto ze zmywarki, ogórki układam ciasno i zalewam ugotowaną zalewą. Pasteryzuję do 10 minut. Studzę do góry dnem.