Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany, popularny dodatek do obiadów, kanapek, fast foodów itd. Najprostszy z najprostszych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1704
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1498
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1723
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1704
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1498
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1723
Składniki
Ogórki myję i zostawiam na 1-2 godziny w wodzie (nie są wtedy puste w środku). Do słoika wrzucam kilka ziaren ziela angielskiego, ząbek czosnku, liść laurowy, koper, liść czarnej porzeczki i trochę gorczycy. Jeśli mam to dodaję kawałek marchewki lub krążek cebuli.
Słoiki są wyparzone lub prosto ze zmywarki, ogórki układam ciasno i zalewam ugotowaną zalewą. Pasteryzuję do 10 minut. Studzę do góry dnem.