Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany, popularny dodatek do obiadów, kanapek, fast foodów itd. Najprostszy z najprostszych.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Ogórki myję i zostawiam na 1-2 godziny w wodzie (nie są wtedy puste w środku). Do słoika wrzucam kilka ziaren ziela angielskiego, ząbek czosnku, liść laurowy, koper, liść czarnej porzeczki i trochę gorczycy. Jeśli mam to dodaję kawałek marchewki lub krążek cebuli.
Słoiki są wyparzone lub prosto ze zmywarki, ogórki układam ciasno i zalewam ugotowaną zalewą. Pasteryzuję do 10 minut. Studzę do góry dnem.