Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone 2 dni. Takie lekko pod kiszone są najsmaczniejsze.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Składniki
Ogórki myjemy i moczymy około 2 godziny, ogórki muszą dobrze napić się wody. Wyparzamy słój 5 litrowy lub garnek kamienny. Na dno słoja układamy kawałki łodyg kopru i baldach, kilka pokrojonych ząbków czosnku z łuskami i 6 plasterków chrzanu. Na tak przygotowane dno słoja układamy warstwę ogórków. Na ułożoną warstwę ogórków układamy koper, czosnek i chrzan i układamy ogórki. Jeżeli ułożyliśmy w słoju wszystkie ogórki to zalewamy je solanką zrobioną z zimnej wody z kranu i soli niejodowanej w stosunku, na litr wody dajemy 20 gram soli (1 duża łyżka). U mnie w 5 litrowym słoju użyto około 3 litów solanki. Tak przygotowany słój przykrywamy i odstawiamy aby ogórki się ukisiły. Po 48 godzinach ogórki nadają się do jedzenia, są pyszne. Smacznego!!!