Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na to jak przygotować ogórki małosolne. Jeśli zostawimy je w zalewie na dłużej, to będziemy mięli ogórki kiszone.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231653
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36115
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231653
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36115
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
        
        
                Składniki
Ogórki, koper i liście dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy około 3 litrów wody, solimy ją i odstawiamy aż nieco przestygnie. Obieramy chrzan i kroimy wzdłuż Czosnek dzielimy na ząbki (nie obieramy z łupin) Wszystko układamy dość ciasno w słoiku lub ceramicznym garnku. Zalewamy osoloną i zagotowaną wodą, tak aby wszystko było przykryte. Ogórki dociskamy np. szklanką z wodą, tak aby nie wypływały na powierzchnię. Ogórki małosolne powinny być gotowe już po kilku dniach.