Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na to jak przygotować ogórki małosolne. Jeśli zostawimy je w zalewie na dłużej, to będziemy mięli ogórki kiszone.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15803
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4783
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 494
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15803
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4783
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 494
Składniki
Ogórki, koper i liście dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy około 3 litrów wody, solimy ją i odstawiamy aż nieco przestygnie. Obieramy chrzan i kroimy wzdłuż Czosnek dzielimy na ząbki (nie obieramy z łupin) Wszystko układamy dość ciasno w słoiku lub ceramicznym garnku. Zalewamy osoloną i zagotowaną wodą, tak aby wszystko było przykryte. Ogórki dociskamy np. szklanką z wodą, tak aby nie wypływały na powierzchnię. Ogórki małosolne powinny być gotowe już po kilku dniach.