Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na to jak przygotować ogórki małosolne. Jeśli zostawimy je w zalewie na dłużej, to będziemy mięli ogórki kiszone.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 472
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 14
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 472
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 14
Składniki
Ogórki, koper i liście dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy około 3 litrów wody, solimy ją i odstawiamy aż nieco przestygnie. Obieramy chrzan i kroimy wzdłuż Czosnek dzielimy na ząbki (nie obieramy z łupin) Wszystko układamy dość ciasno w słoiku lub ceramicznym garnku. Zalewamy osoloną i zagotowaną wodą, tak aby wszystko było przykryte. Ogórki dociskamy np. szklanką z wodą, tak aby nie wypływały na powierzchnię. Ogórki małosolne powinny być gotowe już po kilku dniach.