Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na to jak przygotować ogórki małosolne. Jeśli zostawimy je w zalewie na dłużej, to będziemy mięli ogórki kiszone.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 816
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 133
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 471
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 189
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 167
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 816
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 133
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 471
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 189
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 167
Składniki
Ogórki, koper i liście dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy około 3 litrów wody, solimy ją i odstawiamy aż nieco przestygnie. Obieramy chrzan i kroimy wzdłuż Czosnek dzielimy na ząbki (nie obieramy z łupin) Wszystko układamy dość ciasno w słoiku lub ceramicznym garnku. Zalewamy osoloną i zagotowaną wodą, tak aby wszystko było przykryte. Ogórki dociskamy np. szklanką z wodą, tak aby nie wypływały na powierzchnię. Ogórki małosolne powinny być gotowe już po kilku dniach.