Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Zachciało się, zrobiło się :)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 208
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20275
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 208
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20275
Składniki
Ogórki myjemy i moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Do wyparzonego słoja na dno wkładamy część kopru (najlepiej łodyżki), 4-5 ząbków czosnku przekrojonego wzdłuż na połówki i kilka kawałków chrzanu. Nakładamy warstwę ogórków i tak powtarzamy aż wszystkie składniki nam się skończą. Całość zalewamy zimną wodą z solą (solanką).
Słój przykrywamy i odstawiamy na dwa dni w temperaturze pokojowej.
Po dwóch dniach możemy chrupać pyszne małosolniaki. Smacznego !!!