Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Zachciało się, zrobiło się :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 227
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17491
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 227
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17491
Składniki
Ogórki myjemy i moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Do wyparzonego słoja na dno wkładamy część kopru (najlepiej łodyżki), 4-5 ząbków czosnku przekrojonego wzdłuż na połówki i kilka kawałków chrzanu. Nakładamy warstwę ogórków i tak powtarzamy aż wszystkie składniki nam się skończą. Całość zalewamy zimną wodą z solą (solanką).
Słój przykrywamy i odstawiamy na dwa dni w temperaturze pokojowej.
Po dwóch dniach możemy chrupać pyszne małosolniaki. Smacznego !!!