Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Zachciało się, zrobiło się :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 397
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 744
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 358
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 397
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 744
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 358
Składniki
Ogórki myjemy i moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Do wyparzonego słoja na dno wkładamy część kopru (najlepiej łodyżki), 4-5 ząbków czosnku przekrojonego wzdłuż na połówki i kilka kawałków chrzanu. Nakładamy warstwę ogórków i tak powtarzamy aż wszystkie składniki nam się skończą. Całość zalewamy zimną wodą z solą (solanką).
Słój przykrywamy i odstawiamy na dwa dni w temperaturze pokojowej.
Po dwóch dniach możemy chrupać pyszne małosolniaki. Smacznego !!!