Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Zachciało się, zrobiło się :)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Składniki
Ogórki myjemy i moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Do wyparzonego słoja na dno wkładamy część kopru (najlepiej łodyżki), 4-5 ząbków czosnku przekrojonego wzdłuż na połówki i kilka kawałków chrzanu. Nakładamy warstwę ogórków i tak powtarzamy aż wszystkie składniki nam się skończą. Całość zalewamy zimną wodą z solą (solanką).
Słój przykrywamy i odstawiamy na dwa dni w temperaturze pokojowej.
Po dwóch dniach możemy chrupać pyszne małosolniaki. Smacznego !!!