Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze i najprostsze w zrobieniu, to chyba ogórki kiszone na zimę. Ja robię małosolne, są wtedy idealne, nie za kwaśne i nie za słone , takie w sam raz.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119579
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119579
Składniki
Do wymytych litrowych słoików wkładamy koper, czosnek i chrzan.
W wyłożonych przyprawami słoikach układamy ściśle ogórki.
Wodę ze solą gotujemy. Wrzącą wodą zalewamy ogórki.
Zakręcamy nakrętką i obracamy do góry dnem słoik, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia słoiki obracam i trzymam je jeszcze dwa dni na świetle zanim wyniosę je do spiżarki, podobno lepiej się wtedy kiszą.
Smacznego !!!