Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze i najprostsze w zrobieniu, to chyba ogórki kiszone na zimę. Ja robię małosolne, są wtedy idealne, nie za kwaśne i nie za słone , takie w sam raz.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Do wymytych litrowych słoików wkładamy koper, czosnek i chrzan.
W wyłożonych przyprawami słoikach układamy ściśle ogórki.
Wodę ze solą gotujemy. Wrzącą wodą zalewamy ogórki.
Zakręcamy nakrętką i obracamy do góry dnem słoik, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia słoiki obracam i trzymam je jeszcze dwa dni na świetle zanim wyniosę je do spiżarki, podobno lepiej się wtedy kiszą.
Smacznego !!!