Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hitem w śród ogórków małosolnych są ostatnio u nas ogórki małosolne po rosyjsku czyli na sucho. Ogórki te zamyka się szczelnie z przyprawami bez grama wody w grubym foliowym worku i zostawia się je na 24 godzin. Po tym czasie możemy się delektować pysznymi chrupiącymi ogóreczkami małosolnymi, a najfajniejsze w nich jest to że zachowują swój zielony kolor.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Składniki
Ogórki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i odcinamy końce z dwóch stron.
Chrzan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Koper siekamy na mniejsze kawałki.
Ogórki wkładamy do worka, dodajemy do nich koper, chrzan, czosnek, gorczycę oraz sól.
Delikatnie potrząsamy workiem tak aby przyprawy i sól dotarły do wszystkich ogórków z każdej strony.
Tak przygotowane ogórki szczelnie zamykamy (ja zakręciłam worek i spięłam go klipsami) i wkładamy na 4 godziny do lodówki. Po 4 godzinach wyjmujemy ogórki z lodówki i trzymamy je w dalszym ciągu szczelnie zamknięte jeszcze około 20 godzin.
Po tym czasie ogórki są gotowe do spożycia, wystarczy jedynie je przepłukać pod wodą i już się nimi możemy zajadać.
Smacznego !!!
;-D