Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne domowe ogórki małosolne jak zrobic zapraszam
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 108
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 108
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Składniki
Ogórki myje jak są kupne nie świeżo zerwane należy namoczyć na 2 godziny w zimnej wodzie by nabrały wilgoci .Z ogórków obcinam piętki i nacinam przez środek. Na dno glinianego garnka ale jak nie macie to może być większy słoik układam kilka listków winogron ,laurowych daje ziarna czosnek trochę kopru i układam ogórki nie do końca do pełna bo musza być przykryte solanką naw wierzch daje chrzan pokrojony w kawałki pozostały koper i zalewam woda z sola i odstawiam pod przykryciem w cieple miejsce na 4do 5 dni i małosolne gotowe ,Po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego .