Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą do zrobienia ogórków małosolnych według tradycyjnych przepisów jest wybór odpowiednich warzyw. Najlepiej kierować się na lokalne targi. Możesz tam kupić nieduże, podłużne i twarde ogórki, które będą doskonałe do stworzenia przetworów. Kiedy już je zdobędziesz, przygotuj je z naszego przepisu!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2373
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2373
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Ogórki gruntowe umyj, oczyść z ewentualnego piasku i osusz dokładnie. Chrzan obierz, pokrój w średniej wielkości kostki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na 3-4 części.
Przygotuj wyparzone i suche słoiki. Na dnie każdego z nich wyłóż gałązkę kopru. Teraz ułóż pionowo ogórki. Dodaj po kilka kawałków chrzanu i czosnku, a także kolejną gałązkę kopru.
Przegotowaną ostudzoną wodę wymieszaj z solą. Zalej każdy słoik ogórków. Zakręć, ale nie do końca, aby zostawić przestrzeń na przedostające się powietrze.
Po 3-4 dniach możesz sprawdzić smak ogórków.