Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą do zrobienia ogórków małosolnych według tradycyjnych przepisów jest wybór odpowiednich warzyw. Najlepiej kierować się na lokalne targi. Możesz tam kupić nieduże, podłużne i twarde ogórki, które będą doskonałe do stworzenia przetworów. Kiedy już je zdobędziesz, przygotuj je z naszego przepisu!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 182
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 157
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 182
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 157
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 96
Składniki
Ogórki gruntowe umyj, oczyść z ewentualnego piasku i osusz dokładnie. Chrzan obierz, pokrój w średniej wielkości kostki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na 3-4 części.
Przygotuj wyparzone i suche słoiki. Na dnie każdego z nich wyłóż gałązkę kopru. Teraz ułóż pionowo ogórki. Dodaj po kilka kawałków chrzanu i czosnku, a także kolejną gałązkę kopru.
Przegotowaną ostudzoną wodę wymieszaj z solą. Zalej każdy słoik ogórków. Zakręć, ale nie do końca, aby zostawić przestrzeń na przedostające się powietrze.
Po 3-4 dniach możesz sprawdzić smak ogórków.