Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą do zrobienia ogórków małosolnych według tradycyjnych przepisów jest wybór odpowiednich warzyw. Najlepiej kierować się na lokalne targi. Możesz tam kupić nieduże, podłużne i twarde ogórki, które będą doskonałe do stworzenia przetworów. Kiedy już je zdobędziesz, przygotuj je z naszego przepisu!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Ogórki gruntowe umyj, oczyść z ewentualnego piasku i osusz dokładnie. Chrzan obierz, pokrój w średniej wielkości kostki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na 3-4 części.
Przygotuj wyparzone i suche słoiki. Na dnie każdego z nich wyłóż gałązkę kopru. Teraz ułóż pionowo ogórki. Dodaj po kilka kawałków chrzanu i czosnku, a także kolejną gałązkę kopru.
Przegotowaną ostudzoną wodę wymieszaj z solą. Zalej każdy słoik ogórków. Zakręć, ale nie do końca, aby zostawić przestrzeń na przedostające się powietrze.
Po 3-4 dniach możesz sprawdzić smak ogórków.