Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą do zrobienia ogórków małosolnych według tradycyjnych przepisów jest wybór odpowiednich warzyw. Najlepiej kierować się na lokalne targi. Możesz tam kupić nieduże, podłużne i twarde ogórki, które będą doskonałe do stworzenia przetworów. Kiedy już je zdobędziesz, przygotuj je z naszego przepisu!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ogórki gruntowe umyj, oczyść z ewentualnego piasku i osusz dokładnie. Chrzan obierz, pokrój w średniej wielkości kostki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na 3-4 części.
Przygotuj wyparzone i suche słoiki. Na dnie każdego z nich wyłóż gałązkę kopru. Teraz ułóż pionowo ogórki. Dodaj po kilka kawałków chrzanu i czosnku, a także kolejną gałązkę kopru.
Przegotowaną ostudzoną wodę wymieszaj z solą. Zalej każdy słoik ogórków. Zakręć, ale nie do końca, aby zostawić przestrzeń na przedostające się powietrze.
Po 3-4 dniach możesz sprawdzić smak ogórków.