Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 1 kg ogórków. Polecam ,sprawdzony. Zimą jak znalazł ;)
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 207
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 115
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 183
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 292
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 55
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 207
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 115
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 183
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 292
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 55
Składniki
Ogórki obieramy ,kroimy w talarki ,zasypujemy solą ,mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po 15 min skrapiamy octem i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 4 godziny ,by puściły sok. Tak przygotowane ogórki przekładamy do słoików i zalewamy sokiem z ogórków (do pełna ,jak zabraknie można uzupełnić wodą). Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.