Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w odsłonie hot! Polecam!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 96
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4020
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 564
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 96
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4020
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 564
Składniki
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, wymieszać z chili w proszku (ilość chili zależy od tego, jak ostre ogórki chcemy jeść, u mnie były to dwie płaskie łyżeczki). Czosnek obrać, jeżeli mamy duże ząbki można je podzielić na połowę. Do przygotowanych wcześniej, wyparzonych słoików ciasno układać ogórki. Do każdego słoika dodać ząbek czosnku. Wszystkie składniki przeznaczone na zalewę wymieszać ze sobą, zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki. Przy użyciu suchej ściereczki wytrzeć brzegi słoików, następnie słoiki dokładnie zakręcić. Ogórki w słoikach wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością ciepłej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 10- 15 minut. Wówczas słoiki należy wyjąć z garnka, np. na drewnianą deseczkę, pozostawić do wystudzenia.