Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7223
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7223
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Składniki
Ogórki dokładnie umyć. Paprykę też umyć i pozbawić gniada nasiennego. Pokroić wzdłuż na kilka części. Cebulę obrać pokroić na części. Ząbki czosnku obrać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Do każdego słoika powkładać czosnek, cebulkę, koper. Ogórki powkładać pionowo przekładając kawałkami papryki. Do każdego słoika dodać po pół łyżczki gorczycy, kminek na koniec łyżeczki, pieprz kolorowy na koniec łyżeczki, po dwie kulki ziela angielskiego, po listku laurowym. Zagotować wodę z solą, cukrem i octem. Ogórki zalać gorącą miksturą. Zakręcić dokładnie wieczka. Słoiki poodwracać do góry denkami. Pozostawić do wystudzenia. Przenieść do spiżarni. Gotowe.