Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8387
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8387
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Ogórki dokładnie umyć. Paprykę też umyć i pozbawić gniada nasiennego. Pokroić wzdłuż na kilka części. Cebulę obrać pokroić na części. Ząbki czosnku obrać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Do każdego słoika powkładać czosnek, cebulkę, koper. Ogórki powkładać pionowo przekładając kawałkami papryki. Do każdego słoika dodać po pół łyżczki gorczycy, kminek na koniec łyżeczki, pieprz kolorowy na koniec łyżeczki, po dwie kulki ziela angielskiego, po listku laurowym. Zagotować wodę z solą, cukrem i octem. Ogórki zalać gorącą miksturą. Zakręcić dokładnie wieczka. Słoiki poodwracać do góry denkami. Pozostawić do wystudzenia. Przenieść do spiżarni. Gotowe.