Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Składniki
Ogórki dokładnie umyć. Paprykę też umyć i pozbawić gniada nasiennego. Pokroić wzdłuż na kilka części. Cebulę obrać pokroić na części. Ząbki czosnku obrać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Do każdego słoika powkładać czosnek, cebulkę, koper. Ogórki powkładać pionowo przekładając kawałkami papryki. Do każdego słoika dodać po pół łyżczki gorczycy, kminek na koniec łyżeczki, pieprz kolorowy na koniec łyżeczki, po dwie kulki ziela angielskiego, po listku laurowym. Zagotować wodę z solą, cukrem i octem. Ogórki zalać gorącą miksturą. Zakręcić dokładnie wieczka. Słoiki poodwracać do góry denkami. Pozostawić do wystudzenia. Przenieść do spiżarni. Gotowe.