Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 708
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 70
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3901
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 708
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 70
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3901
Składniki
Ogórki dokładnie umyć. Paprykę też umyć i pozbawić gniada nasiennego. Pokroić wzdłuż na kilka części. Cebulę obrać pokroić na części. Ząbki czosnku obrać. Słoiki i wieczka powinny być wyparzone. Do każdego słoika powkładać czosnek, cebulkę, koper. Ogórki powkładać pionowo przekładając kawałkami papryki. Do każdego słoika dodać po pół łyżczki gorczycy, kminek na koniec łyżeczki, pieprz kolorowy na koniec łyżeczki, po dwie kulki ziela angielskiego, po listku laurowym. Zagotować wodę z solą, cukrem i octem. Ogórki zalać gorącą miksturą. Zakręcić dokładnie wieczka. Słoiki poodwracać do góry denkami. Pozostawić do wystudzenia. Przenieść do spiżarni. Gotowe.