Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do obiadu, prosta do zrobienia. Przyprawę koreańską można zastąpić inną przyprawą do kuchni chińskiej, azjatyckiej itp. Polecam przepis, korzystajcie z niego i oczywiście ulepszajcie go, dodajcie swoje ulubione przyprawy! Pięknie pozdrawiam :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Umyte ogórki (ze skórką ), paprykę oraz marchew kroimy w zapałkę, czosnek ścieramy na drobnej tarce.
W dużej misce łączymy ze sobą warzywa i przyprawy, dolewamy ocet i olej, wsypujemy cukier - wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na minimum 2 godziny (w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa). Moi drodzy, jeżeli uznacie, że sałatka jest mało słona, doprawcie ją wg. własnego smaku.
Zamarynowane warzywa ciasno układamy w słoikach, w razie potrzeby dolewamy roztworu z macerowania, słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. W chłodnym i ciemnym miejscu sałatka przechowa się bez problemu. Smacznego :)