Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do obiadu, prosta do zrobienia. Przyprawę koreańską można zastąpić inną przyprawą do kuchni chińskiej, azjatyckiej itp. Polecam przepis, korzystajcie z niego i oczywiście ulepszajcie go, dodajcie swoje ulubione przyprawy! Pięknie pozdrawiam :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Umyte ogórki (ze skórką ), paprykę oraz marchew kroimy w zapałkę, czosnek ścieramy na drobnej tarce.
W dużej misce łączymy ze sobą warzywa i przyprawy, dolewamy ocet i olej, wsypujemy cukier - wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na minimum 2 godziny (w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa). Moi drodzy, jeżeli uznacie, że sałatka jest mało słona, doprawcie ją wg. własnego smaku.
Zamarynowane warzywa ciasno układamy w słoikach, w razie potrzeby dolewamy roztworu z macerowania, słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. W chłodnym i ciemnym miejscu sałatka przechowa się bez problemu. Smacznego :)