Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki te to hit poprzedniego sezonu w naszej rodzinie. Pięknie wyglądają na stole a smakują przepysznie. Gorąco polecam wypróbować ten przepis
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457012
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1273
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2142
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457012
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1273
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2142
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Ogórki obieramy.
Kroimy wzdłuż na ćwiartki, ale nie do końca.
Na dno słoików wkładamy, zielony koper, natkę pietruszki, liście selera tak po gałązce. Do słoików wkładamy ogórki.
Na wierzch wkładamy po 2-3 plasterki marchewki i po 1 plastrze cebuli.
Składniki zalewy dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia.
Gorąca zalewą, zalewamy słoiki z ogórkami.
Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy po około 10 minut.
Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Smacznego !!!