Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki te to hit poprzedniego sezonu w naszej rodzinie. Pięknie wyglądają na stole a smakują przepysznie. Gorąco polecam wypróbować ten przepis
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11150
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1230
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11150
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1230
Składniki
Ogórki obieramy.
Kroimy wzdłuż na ćwiartki, ale nie do końca.
Na dno słoików wkładamy, zielony koper, natkę pietruszki, liście selera tak po gałązce. Do słoików wkładamy ogórki.
Na wierzch wkładamy po 2-3 plasterki marchewki i po 1 plastrze cebuli.
Składniki zalewy dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia.
Gorąca zalewą, zalewamy słoiki z ogórkami.
Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy po około 10 minut.
Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Smacznego !!!