Przetwory Przepis na:
Ogórki w miodzie

Składniki
- Ogórki , ok 1 kg.
- Ziele angielskie, po 2szt.do słoiczka
- Pieprz ziarnisty, po 2 szt.do słoiczka
- Czosnek, po 1 ząbku do słoiczka
- Liść laurowy , po 1szt.do słoiczka
- ZALEWA
- cukier, 1 szklanka
- miód ,6 łyżek
- sól, ok. 2 płaskich łyżek
- woda, 4 szklanki
- ocet, 0,5 szklanki
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Ogórki obrać i pokroić w paski.
Mogą też być całe,ale wtedy małe.
Ułożyć je ciasno w słoiku. -
Wodę, ocet, cukier, miód i sól zagotować
Zalać ogórki gorącą zalewą i dobrze zakręcić słoiki.
Pasteryzować 5 minut.
Komentarze do przepisu (0)