Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne o lekko słodko-kwaśnym smaku z lekką nutą pikanterii. Pikantność ogórków zależy od ostrości curry, ja używam takiego średnio-ostrego, ale jak lubicie bardziej pikantne to polecam to ostre. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 783
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 783
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Składniki
Ogórki płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Plasterki ogórków układamy w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika dodajemy gorczycę.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dajemy na wierzch do słoików po 2-3 plasterki.
Składniki zalewy oprócz curry zagotowujemy. Zalewę ściągamy z ognia i dodajemy do niej curry.
Mieszamy i gorącą zalewą zalewamy ogórki.
Zakręcamy i pasteryzujemy około 7-10 minut od zagotowania wody. Ugotowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))