Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne o lekko słodko-kwaśnym smaku z lekką nutą pikanterii. Pikantność ogórków zależy od ostrości curry, ja używam takiego średnio-ostrego, ale jak lubicie bardziej pikantne to polecam to ostre. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Składniki
Ogórki płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Plasterki ogórków układamy w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika dodajemy gorczycę.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dajemy na wierzch do słoików po 2-3 plasterki.
Składniki zalewy oprócz curry zagotowujemy. Zalewę ściągamy z ognia i dodajemy do niej curry.
Mieszamy i gorącą zalewą zalewamy ogórki.
Zakręcamy i pasteryzujemy około 7-10 minut od zagotowania wody. Ugotowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))