Do góry

Przetwory Przepis na:

ogórki w zalewie musztardowej

ogórki w zalewie musztardowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4137

Dodano:

Odsłon: 19971

smak lata zamkniety w słoiku:)))

Składniki

  • ogórki, 3 kg
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz czarny w ziarnach
  • pieprz czarny mielony
  • gorczyca
  • woda, 5 szklanek
  • ocet, 3/4 szklanki
  • cukier, szklanka
  • sól, 2 łyżki
  • ostra musztarda, 5 łyżek
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ogórki w zalewie musztardowej

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Do słoików wkładamy po dwa listki laurowe, po trzy ziarenka ziela angielskiego i pieprzu oraz 1 płaską łyżeczką pieprzu mielonego i ogórki. Pozostałe składniki zagotowujemy i zalewamy ogórki gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut i gorące ustawiamy do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

TTramp 12 września 2010 zrobiłem,wyszły dobre, chociaż zapomniałem dodać gorczycy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń