Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamkniety w słoiku:)))
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2327
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2055
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2327
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2055
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Do słoików wkładamy po dwa listki laurowe, po trzy ziarenka ziela angielskiego i pieprzu oraz 1 płaską łyżeczką pieprzu mielonego i ogórki. Pozostałe składniki zagotowujemy i zalewamy ogórki gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut i gorące ustawiamy do góry dnem.