Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamkniety w słoiku:)))
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5197
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2251
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5197
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2251
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Do słoików wkładamy po dwa listki laurowe, po trzy ziarenka ziela angielskiego i pieprzu oraz 1 płaską łyżeczką pieprzu mielonego i ogórki. Pozostałe składniki zagotowujemy i zalewamy ogórki gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut i gorące ustawiamy do góry dnem.