Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie paprykowej z ziarnem jałowca robiłam po raz pierwszy ale raczej nie ostatni:) Mają łagodniejszy smak niż tradycyjne krokodylki ale nie zawsze musi być na ostro:) Każdy ma swoje ulubione smaki ale warto zrobić coś nowego by spróbować i obiektywnie ocenić:)
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 114
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 40
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1162
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 114
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 40
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1162
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół lub na ćwiartki.Cebule obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sól, curry, obie papryki, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody, octu, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i jałowca przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Gorącą dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików. Możemy ogórki układać - w mniejszych słoikach zmieści się ich więcej- lub wkładać łyżką i lekko dociskać. Ważne by oprócz warzyw w słoikach była też zalewa. Pasteryzujemy 8-10 min. w zależności od wielkości słoików.