Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie paprykowej z ziarnem jałowca robiłam po raz pierwszy ale raczej nie ostatni:) Mają łagodniejszy smak niż tradycyjne krokodylki ale nie zawsze musi być na ostro:) Każdy ma swoje ulubione smaki ale warto zrobić coś nowego by spróbować i obiektywnie ocenić:)
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 78
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1064
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 663
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 78
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1064
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 663
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół lub na ćwiartki.Cebule obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sól, curry, obie papryki, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody, octu, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i jałowca przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Gorącą dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików. Możemy ogórki układać - w mniejszych słoikach zmieści się ich więcej- lub wkładać łyżką i lekko dociskać. Ważne by oprócz warzyw w słoikach była też zalewa. Pasteryzujemy 8-10 min. w zależności od wielkości słoików.