Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie paprykowej z ziarnem jałowca robiłam po raz pierwszy ale raczej nie ostatni:) Mają łagodniejszy smak niż tradycyjne krokodylki ale nie zawsze musi być na ostro:) Każdy ma swoje ulubione smaki ale warto zrobić coś nowego by spróbować i obiektywnie ocenić:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13515
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8758
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13515
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8758
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół lub na ćwiartki.Cebule obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sól, curry, obie papryki, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody, octu, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i jałowca przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Gorącą dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików. Możemy ogórki układać - w mniejszych słoikach zmieści się ich więcej- lub wkładać łyżką i lekko dociskać. Ważne by oprócz warzyw w słoikach była też zalewa. Pasteryzujemy 8-10 min. w zależności od wielkości słoików.