Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie paprykowej z ziarnem jałowca robiłam po raz pierwszy ale raczej nie ostatni:) Mają łagodniejszy smak niż tradycyjne krokodylki ale nie zawsze musi być na ostro:) Każdy ma swoje ulubione smaki ale warto zrobić coś nowego by spróbować i obiektywnie ocenić:)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2641
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2641
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół lub na ćwiartki.Cebule obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sól, curry, obie papryki, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody, octu, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i jałowca przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Gorącą dodajemy do sałatki. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików. Możemy ogórki układać - w mniejszych słoikach zmieści się ich więcej- lub wkładać łyżką i lekko dociskać. Ważne by oprócz warzyw w słoikach była też zalewa. Pasteryzujemy 8-10 min. w zależności od wielkości słoików.