Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie z kurkumą to alternatywa dla ogórków w curry. Lekka zmiana przyprawy i ciekawy efekt smakowy. Warto wypróbować:)
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Składniki
Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z gorczycą, octem, cukrem, solą i kurkumą. Odstawiamy do wystygnięcia. Ogórki dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na cztery części. Układamy w słoikach, zalewamy przestygniętą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10-13 min.