Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z przyprawą do grilla to smaczny pomysł na pasteryzowane ogórki na zimę. W zależności od tego jaką przyprawę wybierzemy taki otrzymamy smak tzn. jeśli dodamy przyprawę ostrą otrzymamy ogórki pikantne, jeśli łagodną ogórki będą delikatniejsze.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 183
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20130
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 183
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20130
Składniki
Ogórki /bez obierania/ kroimy w plastry, solimy /1 łyżka/i odstawiamy na 2 godz. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, solimy /1 łyżeczka/ i odstawiamy /w innej miseczce/ również na 2 godz. po tym czasie warzywa odsączamy z soków. Z wody, soli, cukru,przyprawy do grilla, octu zagotowujemy zalewę. Na dnie słoików układamy: baldachim kopru, gałązkę natki pietruszki i gorczycę /do małego słoika łyżeczkę a do litrowego łyżkę/. Następnie w słoikach układamy odsączoną cebulę i ogórki i zalewamy ciepłą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min.