Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po małym słodkim przerywniku ponownie zapraszam na przetwory. W tym roku moje półki w kuchni jak nigdy zapełniły się słoiczkami z warzywami i owocami. Dzisiaj w roli głównej ogórki z dodatkiem chili. A więc coś dla tych co lubią ostre smaki :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45279
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 704
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45279
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 704
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, pokroić wzdłuż na 2-4 części w zależności od wielkości ogórka. Dodać sól i dokładnie wymieszać, zostawić na ok. 6 godzin, aż ogórki puszczą sok. Następnie zlać powstały sok dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chili i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. W między czasie przygotować zalewę. Ocet zagotować z wodą i cukrem. Jeszcze gorącą zalewą zalać ogórki i zostawić na ok. 12 godzin. Po tym czasie ogróki ciasno poukładać w słoikach i zalać zalewą. Pasteryzować ok. 10-15 min.
Smacznego :)