Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po małym słodkim przerywniku ponownie zapraszam na przetwory. W tym roku moje półki w kuchni jak nigdy zapełniły się słoiczkami z warzywami i owocami. Dzisiaj w roli głównej ogórki z dodatkiem chili. A więc coś dla tych co lubią ostre smaki :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, pokroić wzdłuż na 2-4 części w zależności od wielkości ogórka. Dodać sól i dokładnie wymieszać, zostawić na ok. 6 godzin, aż ogórki puszczą sok. Następnie zlać powstały sok dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chili i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. W między czasie przygotować zalewę. Ocet zagotować z wodą i cukrem. Jeszcze gorącą zalewą zalać ogórki i zostawić na ok. 12 godzin. Po tym czasie ogróki ciasno poukładać w słoikach i zalać zalewą. Pasteryzować ok. 10-15 min.
Smacznego :)