Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja propozycja na dobre konserwowe ogórki, ale niestety tylko dla tych, co gustują w pikantnych potrawach. U mnie takimi smakoszami są tylko mąż i zięć.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25071
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6153
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 501
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25071
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6153
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 501
Składniki
Umyte ogórki bez obierania pokroić na połówki /większe na ćwiartki/. Posolić i odstawić na ok.2 godziny, aż puszczą sok. Następnie odlać sok, a ogórki poukładać ciasno w słoikach , dodać po 2 ząbki czosnku. Wszystkie składniki zalewy zagotować i gorącą zalać ogórki. Nie pasteryzować, tylko od razu odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! Mnie wyszło 6 słoików.