Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja propozycja na dobre konserwowe ogórki, ale niestety tylko dla tych, co gustują w pikantnych potrawach. U mnie takimi smakoszami są tylko mąż i zięć.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Składniki
Umyte ogórki bez obierania pokroić na połówki /większe na ćwiartki/. Posolić i odstawić na ok.2 godziny, aż puszczą sok. Następnie odlać sok, a ogórki poukładać ciasno w słoikach , dodać po 2 ząbki czosnku. Wszystkie składniki zalewy zagotować i gorącą zalać ogórki. Nie pasteryzować, tylko od razu odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! Mnie wyszło 6 słoików.