Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-słodka sałatka ogórkowa z chilli i imbirem w miodowej zalewie
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29604
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2224
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29604
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2224
Składniki
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie, ok 10 minut.