Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-słodka sałatka ogórkowa z chilli i imbirem w miodowej zalewie
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2331
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3473
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4215
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74167
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 575
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2331
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3473
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4215
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74167
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 575
Składniki
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie, ok 10 minut.