Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-słodka sałatka ogórkowa z chilli i imbirem w miodowej zalewie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 503
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3761
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 503
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3761
Składniki
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie, ok 10 minut.