Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-słodka sałatka ogórkowa z chilli i imbirem w miodowej zalewie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 480
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9644
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4460
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 480
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9644
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4460
Składniki
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie, ok 10 minut.