Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1108
Dodano: 15.07.2009
Odsłon: 35894
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
OGÓRKI POKROIĆ NA PLASTRY.POSOLIĆ I ODSTAWIĆ NA GODZINĘ.CEBULĘ POKROIĆ W PÓŁKRĄŻKI,CZOSNEK W PLASTERKI.
DODAĆ ZIELE ANGIELSKIE I LIŚĆ LAUROWY.WSZYSTKO WYMIESZAĆ,ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZ.PO TYM CZASIE SPRÓBOWAĆ,DOPRAWIĆ WEDŁUG UZNANIA.
OGÓRKI PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW.PASTERYZOWAĆ OKOŁO 15 MINUT.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

andzela2309 26 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Gotowac nie trzeba ale musi byc goraca aby cukier sie rozpuscil.2 Kto głosował? | Odpowiedz

justyna7279 24 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
A zalewę gotujemy?0 Kto głosował? | Odpowiedz

fefa31 05 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wypróbowałam przepis godny polecenia!Rewelacyjna Sałatka:)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Moim zdaniem muszą odstać ze dwa miesiące,żeby nabrały właściwego smaku.1 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam te ogórki parę dni temu, napisę jak wyszły; za ile będzią dobre?2 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 28 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Zalewę dodajemy wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.Odstawiamy na około 12 godzin.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kliwia55 28 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
kiedy dać zalewę?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kliwia55 28 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
A kiedy zalać zalewą?0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 22 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Tak,to jest na trzy kilogramy ogórków.Dodatkowo ogórki puszczą swój sok.2 Kto głosował? | Odpowiedz

marzena_1702 21 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Te proporcje do zalewy to na te trzy kilogramy ogórków, tak ?0 Kto głosował? | Odpowiedz