Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do zimowych obiadów.
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 50
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 690
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 81
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2068
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 50
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 690
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 81
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2068
Składniki
Ogórki umyć i zetrzeć na cienkie plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę wydrążyć i pokroić w cienkie drobne paski, kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osolonej miseczce zalewę - ocet, olej, cukier, sól i pieprz dobrze wymieszać i zalać sałatkę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Odstawić na 4 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików przygniatając łyżką i na koniec zalać powstałym sokiem. Do dużego rondla na dno położyć ściereczkę i wlać zimną wodę i wstawić słoiki. Pasteryzować 15 min od zagotowania.