Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do zimowych obiadów.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 453
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5839
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1144
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1215
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 453
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5839
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1144
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1215
Składniki
Ogórki umyć i zetrzeć na cienkie plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę wydrążyć i pokroić w cienkie drobne paski, kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osolonej miseczce zalewę - ocet, olej, cukier, sól i pieprz dobrze wymieszać i zalać sałatkę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Odstawić na 4 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików przygniatając łyżką i na koniec zalać powstałym sokiem. Do dużego rondla na dno położyć ściereczkę i wlać zimną wodę i wstawić słoiki. Pasteryzować 15 min od zagotowania.