Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do zimowych obiadów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9580
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9580
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Ogórki umyć i zetrzeć na cienkie plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę wydrążyć i pokroić w cienkie drobne paski, kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osolonej miseczce zalewę - ocet, olej, cukier, sól i pieprz dobrze wymieszać i zalać sałatkę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Odstawić na 4 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików przygniatając łyżką i na koniec zalać powstałym sokiem. Do dużego rondla na dno położyć ściereczkę i wlać zimną wodę i wstawić słoiki. Pasteryzować 15 min od zagotowania.