Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do zimowych obiadów.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 840
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1070
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2804
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 840
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1070
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2804
Składniki
Ogórki umyć i zetrzeć na cienkie plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę wydrążyć i pokroić w cienkie drobne paski, kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osolonej miseczce zalewę - ocet, olej, cukier, sól i pieprz dobrze wymieszać i zalać sałatkę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Odstawić na 4 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików przygniatając łyżką i na koniec zalać powstałym sokiem. Do dużego rondla na dno położyć ściereczkę i wlać zimną wodę i wstawić słoiki. Pasteryzować 15 min od zagotowania.