Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ogórków konserwowych:) Dodawałam już liść selera, nać pietruszki itp a teraz przyszła kolej na lubczyk:) Jak wyszło? Polecam wypróbować osobiście - ja z pewnością do przepisu powrócę.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3472
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2828
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3472
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2828
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Z wody, octu, soli i cukru zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do każdego słoika /o pojemności ok. 300 ml/ wkładamy koszyczek kopru, gałązkę /lub same listki oberwane z jednej gałązki/ lubczyku, pokrojony w plastry czosnek i chrzan oraz wsypujemy pieprz ziarnisty i gorczycę. Następnie w słoikach układamy dość ciasno ogórki, wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min /w zależności od wielkości słoika/ od zagotowania. Słoiki wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.