Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ogórków konserwowych:) Dodawałam już liść selera, nać pietruszki itp a teraz przyszła kolej na lubczyk:) Jak wyszło? Polecam wypróbować osobiście - ja z pewnością do przepisu powrócę.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13104
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13104
Składniki
Z wody, octu, soli i cukru zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do każdego słoika /o pojemności ok. 300 ml/ wkładamy koszyczek kopru, gałązkę /lub same listki oberwane z jednej gałązki/ lubczyku, pokrojony w plastry czosnek i chrzan oraz wsypujemy pieprz ziarnisty i gorczycę. Następnie w słoikach układamy dość ciasno ogórki, wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min /w zależności od wielkości słoika/ od zagotowania. Słoiki wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.