Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ogórków konserwowych:) Dodawałam już liść selera, nać pietruszki itp a teraz przyszła kolej na lubczyk:) Jak wyszło? Polecam wypróbować osobiście - ja z pewnością do przepisu powrócę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Z wody, octu, soli i cukru zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do każdego słoika /o pojemności ok. 300 ml/ wkładamy koszyczek kopru, gałązkę /lub same listki oberwane z jednej gałązki/ lubczyku, pokrojony w plastry czosnek i chrzan oraz wsypujemy pieprz ziarnisty i gorczycę. Następnie w słoikach układamy dość ciasno ogórki, wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min /w zależności od wielkości słoika/ od zagotowania. Słoiki wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.