Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie ogórki w tym sezonie:) Wpadł mi w ręce przepis na ogórki z majerankiem więc musiałam wypróbować:) Smak podobny do smaku ogórków z ziołami prowansalskimi. Jak dla mnie PYCHOTKA:)
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208907
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 468
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208907
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 468
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Do każdego słoika wkładamy: plaster cebuli, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, gorczycę, majeranek, pieprz i ziele angielskie. Następnie dość ciasno układamy pokrojone ogórki i zalewamy zalewą. Zakręcamy, pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.