Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie ogórki w tym sezonie:) Wpadł mi w ręce przepis na ogórki z majerankiem więc musiałam wypróbować:) Smak podobny do smaku ogórków z ziołami prowansalskimi. Jak dla mnie PYCHOTKA:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Do każdego słoika wkładamy: plaster cebuli, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, gorczycę, majeranek, pieprz i ziele angielskie. Następnie dość ciasno układamy pokrojone ogórki i zalewamy zalewą. Zakręcamy, pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.