Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie ogórki w tym sezonie:) Wpadł mi w ręce przepis na ogórki z majerankiem więc musiałam wypróbować:) Smak podobny do smaku ogórków z ziołami prowansalskimi. Jak dla mnie PYCHOTKA:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Do każdego słoika wkładamy: plaster cebuli, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, gorczycę, majeranek, pieprz i ziele angielskie. Następnie dość ciasno układamy pokrojone ogórki i zalewamy zalewą. Zakręcamy, pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.