Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie ogórki w tym sezonie:) Wpadł mi w ręce przepis na ogórki z majerankiem więc musiałam wypróbować:) Smak podobny do smaku ogórków z ziołami prowansalskimi. Jak dla mnie PYCHOTKA:)
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 73
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 85
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 119
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 73
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 85
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 119
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Do każdego słoika wkładamy: plaster cebuli, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, gorczycę, majeranek, pieprz i ziele angielskie. Następnie dość ciasno układamy pokrojone ogórki i zalewamy zalewą. Zakręcamy, pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.