Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie ogórki w tym sezonie:) Wpadł mi w ręce przepis na ogórki z majerankiem więc musiałam wypróbować:) Smak podobny do smaku ogórków z ziołami prowansalskimi. Jak dla mnie PYCHOTKA:)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Do każdego słoika wkładamy: plaster cebuli, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, gorczycę, majeranek, pieprz i ziele angielskie. Następnie dość ciasno układamy pokrojone ogórki i zalewamy zalewą. Zakręcamy, pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.