Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo zdrowe, dostarczają wielu witamin i minerałów. Właściwie każde warzywa się do tego nadają, dlatego w naszych przepisach nie mogło zabraknąć cukinii w occie.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12688
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12688
Składniki
Zagotuj wodę, a następnie połącz ją z solą. Odstaw do lekkiego wystudzenia. W tym czasie pomidory i ogórki gruntowe umyj, osusz. Następnie pokrój ogórki na 3-4 części. Wraz z pomidorami ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego naczynia włóż 2 ząbki czosnku (nie trzeba go obierać), mały kawałek chrzanu, koper oraz wsyp gorczycę.
Zalej ogórki z pomidorami solanką, a następnie zakręć mocno słoiki i odstaw w ciemne miejsce. Możesz wcześniej je zapasteryzować, ale nie jest to koniecznie jeśli zalewałeś przetwory ciepłą solanką.