Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo zdrowe, dostarczają wielu witamin i minerałów. Właściwie każde warzywa się do tego nadają, dlatego w naszych przepisach nie mogło zabraknąć cukinii w occie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10030
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10030
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Zagotuj wodę, a następnie połącz ją z solą. Odstaw do lekkiego wystudzenia. W tym czasie pomidory i ogórki gruntowe umyj, osusz. Następnie pokrój ogórki na 3-4 części. Wraz z pomidorami ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego naczynia włóż 2 ząbki czosnku (nie trzeba go obierać), mały kawałek chrzanu, koper oraz wsyp gorczycę.
Zalej ogórki z pomidorami solanką, a następnie zakręć mocno słoiki i odstaw w ciemne miejsce. Możesz wcześniej je zapasteryzować, ale nie jest to koniecznie jeśli zalewałeś przetwory ciepłą solanką.